Бурштинський енергетичний фаховий коледж ІФНТУНГ

Науково-практична конференція


08.02.2023 року у ВСП «Бурштинський енергетичний фаховий коледж» відбулася науково-практична конференція на тему: «Інформаційна гігієна: роль та значення в умовах сьогодення» Тема доповідей:

1. Інформаційна гігієна під час війни як фактор збереження здоров’я.

Доповідач Олександр Дмитрович Джура, професор, доктор філосовських наук, заслужений працівник освіти України.

2. Інформаційна гігієна та цифрова безпека.

Доповідач Тетяна Василівна Самчук, викладачка, викладач-методист.

3. Володіння учасниками освітнього процесу актуальними знаннями та правилами з інформаційної гігієни (з досвіду споживача інформації інтернету та ЗМІ).

Доповідач Оксана Богданівна Вартельник, викладачка. Карина Пришляк, студентка групи 3Ек-9-20 , учасниця студентської економічної наукової студії «Веk-skills»

4. Інформаційно-психологічні спецоперації (ІПСО) та пропаганда: як не стати жертвою.

Доповідач Микола Омельянович Николин, викладач, викладач-методист.

5. Як досягти гармонії у споживанні інформації.

Доповідач Надія Ярославівна Денис, завідувачка відділення енергетичних технологій та підприємництва, викладачка, викладач-методист.

Із вступним словом до учасників конференції звернулася завідувачка навчально-методичного кабінету Ковальчук Л.С. , яка ознайомила присутніх з планом роботи та наголосила на актуальності теми конференції.

До висвітлення першого питання конференції було запрошено директора коледжу Джуру О. Д. Сьогодні, коли майже рік триває неоголошена війна, названа спецоперацією, надзвичайно важливо не дати себе ошукати та вберегти психічне (а часом і фізичне) здоров’я. Законодавці різних країн, і нашої зокрема, шукають шляхи очищення інформаційного простору та водночас піклуються про здоров’я громадян країни. Керівник закладу процитував статтю Оксани Мороз «Інформаційна гігієна як досягти гармонії»:

«Інформаційна гігієна – область знань, що вивчає закономірності впливу на організм людини та суспільне здоров’я інформаційних потоків, що надходять до людини»

Доповідач Самчук Т. В.  зосередила увагу присутніх на цифрові платформи, які дуже часто бувають не надійним. Адже шахраї працюють дуже швидко, щоб отримати про нас всю інформацію. Потрібно бути дуже пильним і не піддаватися спокусливим пропозиціям.

Доповідач Вартельник О. Б. доступно та обгрунтовано розкрила суть даного питання. Вказала на те, щоб завжди обдумано користуватися будь-якою інформацією, дотримуватися інформаційної гігієни.

Цікавим був виступ студентки Пришляк К. Життя сучасної молоді не можливе без інтернету. Необхідно обирати більш актуальну інформацію, яка необхідна для навчання та загального розвитку молоді.

Доповідач Николин М. О. розказав про вплив ІПСО (інформаційно-психологічних спецоперацій) та пропаганди на здоров’я людини. Психологічна війна базується на емоціях, тому поширювати і довіряти потрібно тільки офіційним повідомленням.

Доповідач Денис Н. Я. звернула увагу присутніх на те, як правильно споживати ту чи іншу інформацію, щоб не нашкодити своєму здоров’ю. Людина повинна завжди жити в пошуках гармонії.

Із заключним словом до присутніх звернулася Ковальчук Л. С., яка висловила подяку учасникам науково-практичної конференції за плідну працю. Побажала міцного здоров’я, миру, успіхів на педагогічній ниві.   

Новини коледжу

Приймальна комісія ВСП «Бурштинський енергетичний фаховий коледж ІФНТУНГ»

Івано-Франківська обл.,
м. Бурштин, вул. Калуська, 4
Головний корпус, кабінет 17
Тел. (03438) 46-301, 45-746. Моб. 0685785595

Електронна пошта: pk.bek.ifntung@gmail.com

Графік роботи
Понеділок-п’ятниця 09:00-17:00
Субота 09:00-13:00.

Неділя вихідний

СКРИНЬКА ДОВІРИ
Перейти

Для отримання консультацій щодо реєстрації на підготовчі курси, умов вступу та навчання звертайтесь до представників коледжу

Урядова «Гаряча Лінія»
1545

Національна «Дитяча Гаряча Лінія»

0 800 500 225 або 116111